Szybki kontakt: +48 (32) 32 32 222
en de it

Byli u nas

Opinie gości 

Szef Kuchni poleca tradycyjną kuchnię śląską

  • Żurek z dodatkiem grzybów leśnych i smażonych ziemniaków.
  • Tradycyjna rolada wołowa podawana z kluseczkami śląskimi i czerwoną kapustą.
  • Pieczona golonka na kapuście zasmażanej z pieczonymi ziemniakami.
  • Polski kotlet schabowy z kością smażony na maśle z dodatkiem smażonej cebuli na krążkach ziemniaczanych i zestawem surówek.

Przystawki

  • Carpaccio z marynowanej polędwicy wołowej z kaparami, ruccolą skropione oliwą truflową podawane z sorbetem malinowym.
  • Cienkie plasterki marynowanego łososia na tartych plackach ziemniaczanych w sosie miodowym.
  • Befsztyk tatarski z marynowanymi grzybami.
  • Carpaccio z pieczonej cielęciny z pomidorami i bazylią.
  • Krewetki tygrysie w winnym sosie pomarańczowo-czosnkowym podawane na tostach.
  • Boczniaki smażone z czosnkiem na sałacie zielonej.

Zupy

  • Kremowa zupa z leśnych grzybów oprószona natką pietruszki.
  • Francuska zupa cebulowa z ziołowymi grzankami i serem.
  • Krem pomidorowo - paprykowy z prażonymi migdałami.

Dania główne

  • Doskonały stek wołowy z grilla a'la Chef z dodatkiem masła czosnkowego z wiązką szparagów, zieloną fasolką, w otoczeniu pieczonych ziemniaków.
  • Polędwiczki wieprzowe z grilla w sosie z kurek, z ziemniakami i zestawem surówek.
  • Pół pieczonej kaczki z sosem żurawinowym z puree ziemniaczanym i kapustą czerwoną zasmażaną.
  • Schab po chłopsku szpikowany boczkiem na krążkach ziemniaczanych z fasolką szparagową.
  • Grillowana pierś z kurczaka z ananasem na kolorowym ryżu z dodatkiem sałatki wiosennej.
  • Gicz cielęca duszona w warzywach w aromacie świeżego tymianku z ziemniakami i kwaszonym ogórkiem.
  • Żeberka wieprzowe w sosie barbecue z pieczonymi ziemniakami.

Ryby i owoce morza

  • Grillowany bruk z łososia, z puree szpinakowym i bukietem warzyw.
  • Pstrąg smażony z patelni z frytkami i warzywami gotowanymi na parze.
  • Filet z sandacza w bazyliowej śmietanie na krążkach ziemniaczanych i brokułami z pary.
  • Małże Nowozelandzkie w sosie śmietanowym z plastrowanym bekonem.

Makarony i dania wegetariańskie

  • Tagiatelle w sosie grzybowo-śmietanowym.
  • Spaghetti carbonara.
  • Pikantne pierożki z czterech rodzajów mięs w sosie śmietanowo-czosnkowym.
  • Warzywa zapiekane w beszamelu z żółtym serem i sosem pomidorowym.
  • Papardelle frutti di mare.

Sałatki i sałaty

  • Arena: doskonała wołowina z grilla, sałata lodowa, pomidor koktajlowy, czerwona cebula, winogrona, grana padana, vinegrette.
  • Grecka z oliwkami i fetą.
  • Cesarska: delikatna pierś z kurczaka, karczochy, pomidor, ogórek zielony, cebula, kukurydza, sos czosnkowy.
  • Sałatka włoska z szynką parmeńską i orzeszkami pinii.

Desery

  • Ciasto czekoladowo - migdałowe z gałką lodów waniliowych.
  • Domowa szarlotka z gałką lodów.
  • Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną.
  • Pieczona gruszka w cieście filo na sosie czekoladowym z gałką lodów waniliowych.

 

Pobierz kartę menu PDF
I MIEJSCE śród hoteli w Tychach w opinii podróżników tripadvisor* YouTube Facebook Złoty Standard Jak dojechać do hotelu Arena? Pogoda w Tychach Rozrywka i rekreacja Archiwum newsletterow MIEJSCE I wśród restauracji w Tychach w opinii czytelników Dziennika Zachodniego
 


Ta witryna używa plików cookie. Więcej informacji przeczytasz w Polityce Prywatności.
Aby uniemożliwić zapisywanie cookies na dysku komputera należy zmienić ustawienia przeglądarki. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.

x