Szybki kontakt: +48 (32) 32 32 222
en de it

Byli u nas

Opinie gości 

Szef Kuchni poleca

  • Carpaccio z marynowanej polędwicy wołowej z karczochem, rukolą, skropione oliwą truflową, podawane z sorbetem malinowym.
  • Krem pomidorowo-paprykowy z prażonymi migdałami i śmietanową pajęczynką.
  • Polędwica wołowa tournedos z grillowanymi warzywami owinięta szynką parmeńską podana na aromatycznych grzankach
  • Grillowany stek z tuńczyka marynowany w limonce i kolorowym pieprzu z pikantną cukinią i frytkami
  • Tagliatelle z kurczakiem, rukolą i pomidorkami cherry
  • Sałatka Arena: z grillowaną polędwicą wołową, melonem i sosem malinowym obsypana świeżo tartym parmezanem
  • Mus z belgijskiej czekolady na gorących malinach
  • Tradycyjna rolada wołowa podawana z kluseczkami śląskimi i czerwoną kapustą z boczkiem

Przystawki

  • Carpaccio z marynowanej polędwicy wołowej z karczochem, rukolą, skropione oliwą truflową, podawane z sorbetem malinowym
  • Carpaccio z pieczonej cielęciny z salsą pomidorową, rukolą i miodowomusztardowym sosem
  • Krewetki tygrysie w maślano-winnym sosie z dodatkiem świeżej pietruszki i chrupiącą grzanką
  • Befsztyk tatarski z marynowanymi grzybkami i francuską musztardą dijon
  • Tatar ze świeżego łososia z kawiorem i japońskim chrzanem wasabi
  • Delikatne kopytka w sosie z maślaków ze świeżym koperkiem na kremowej śmietanie

Zupy

  • Kremowa zupa z leśnych grzybów oprószona natką pietruszki
  • Francuski krem z cebuli na białym winie z serową grzanką
  • Pikantny bulion rybny z koprem włoskim i krewetkami
  • Krem pomidorowopaprykowy z prażonymi migdałami i śmietanową pajęczynką

Dania główne

  • Doskonały stek wołowy z grilla a?la Chef z masłem czosnkowym i frytkami, podany na zielonych szparagach i fasolce szparagowej
  • Kotleciki wieprzowe duszone w maśle i białym winie z suszonymi pomidorami i czarną oliwką podane z kopytkami i sałatką wiosenną
  • Schab duszony z kością w śmietanie na styl śródziemnomorski z ziemniakami puree i sałatą z sosem vinegrette
  • Polędwica wołowa tournedos z grillowanymi warzywami owinięta szynką parmeńską podana na aromatycznych grzankach
  • Polędwiczka wieprzowa z grilla w sosie z maślaków z ziemniakami z wody i zestawem surówek
  • Żeberka wieprzowe w sosie barbecue z pieczonymi ziemniakami i kiszonym ogórkiem
  • Pieczone udka z czarnej kaczki w sosie własnym na aromatycznym brandy z ziemniakami puree i czerwoną kapustą zasmażaną
  • Saltimbocca z kurczaka z szynka parmeńską, talarkami ziemniaczanymi i sałatką z pomidorów

Ryby i owoce morza

  • Grillowany stek z tuńczyka marynowany w limonce i kolorowym pieprzu z pikantną cukinią i frytkami
  • Pstrąg smażony z patelni z frytkami i sałatką wiosenną
  • Małże Nowozelandzkie w sosie śmietanowym na białym winie z bekonem i natką pietruszki
  • Filet z łososia z puree szpinakowym i bukietem warzyw z pary
  • Filet z sandacza z pary na duszonym szpinaku podany z kolorowym ryżem

Makarony i dania wegetariańskie

  • Pappardelle ze smażonymi pomidorami z czosnkiem i krewetkami królewskimi
  • Tagliatelle z kurczakiem, rukolą i pomidorkami cherry
  • Pierogi ze szpinakiem i kwaśną śmietaną oprószone natką pietruszki
  • Spaghetti w sosie serowo szpinakowym

Sałatki

  • Sałatka z wędzonym łososiem, czerwoną cebulą, oliwkami i sosem vinegrette
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka i sosem czosnkowym
  • Sałatka Arena: z grillowaną polędwicąwołową, melonem i sosem malinowym obsypana świeżo tartym parmezanem
  • Sałatka włoska z szynką parmeńską, melonem i orzeszkami pinii

Desery

  • Ciasto czekoladowo migdałowe z gałką lodów waniliowych
  • Sernik ze śmietankowym kremem oblany gorzką czekoladą
  • Mus z belgijskiej czekolady na gorących malinach
  • Domowa szarlotka z gałką lodów
  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

Tradycyjna kuchnia Śląska

  • Żurek z dodatkiem grzybów z ziemniakami
  • Tradycyjna rolada wołowa podawana z kluseczkami śląskimi i czerwoną kapustą
  • Pieczona golonka na kapuście z pieczonymi ziemniakami
  • Kotlet schabowy z kością na smalcu z ziemniakami z koperkiem i kapustą zasmażaną

 

Pobierz kartę menu PDF
I MIEJSCE śród hoteli w Tychach w opinii podróżników tripadvisor* YouTube Facebook Złoty Standard Jak dojechać do hotelu Arena? Pogoda w Tychach Rozrywka i rekreacja Archiwum newsletterow MIEJSCE I wśród restauracji w Tychach w opinii czytelników Dziennika Zachodniego 

Ta witryna używa plików cookie. Więcej informacji przeczytasz w Polityce Prywatności.
Aby uniemożliwić zapisywanie cookies na dysku komputera należy zmienić ustawienia przeglądarki. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.

x